ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
ჭარხალი
კვება
ჭარხალი

ჭარხლის, როგორც ფესვი ,ასევე ფოთლები მდიდარია სასარგებლო ნივთიერებებითა და ვიტამინებით. მისი მიღება განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია ზამთარში და ადრეულ გაზაფხულზე, რადგან მას შეუძლია ორგანიზმი მასში შემავალი ვიტამინებითა და სხვა ნივთიერებებით გაამდიდროს . შეიცავს B, C და P ვიტამინებს.მიკროელემენტებს, კერძოდ, კალციუმს, კალიუმსა და მაგნიუმს, რაც მეტად საჭიროა ყველა ორგანოსა და უჯრედის ნორმალური მუშაობისთვის.

სასარგებლო თვისებები: მასში შემავალი რკინა და კობალტი ხელს უწყობს სისხლის წარმოქმნის პროცესს. მდიდარია იოდით, რომელიც საჭიროა ფარისებრი ჯირკვლის ნორმალური ფუნქციონირებისთვის. აღიარებული საშუალებაა შეკრულობის საწინააღმდეგოდ და ხელს უწყობს ყაბზობის განკურნებას მასში არსებული უჯრედისის წყალობით. აგრეთვე სასარგებლოა ორსულობის ადრეულ ვადებში. მასში შემავალი ფოლიუმის მჟავა ხელს უწყობს ნაყოფის ნერვული სისტემის ფორმირებას.
ჭარხალი სასარგებლოა ნებისმიერი სახით როგორც მოხარშული ,ასევე უმი. მასში შემავალი მინერალური ნივთიერებები და ვიტამინები თერმული დამუშავების შედეგად არ იშლება.
მოხარშული ჭარხალი შესანიშნავი შარდმდენი საშუალებაა.
10
05.2019
გილოცავთ ექთნის საერთაშორისო დღეს!
ექთნების საერთაშორისო საბჭომ (ICN) 1965 წელს დააარსა ექთნის საერთაშორისო დღე, ხოლო 1970 წელს მიიღო გადაწყვეტილება, რომ ექთნის საერთაშორისო დღედ გამოცხადებულიყო ფლორენს ნაითინგეილის დაბადების დღე, 12 მაისი. ეს არის ქალბატონი, რომელმაც საფუძველი ჩაუყარა საექთნო საქმის, როგორც პროფესიის ჩამოყალიბებას და განვითარებას. 1974 წელს ამერიკის პრეზიდენტმა რიჩარდ ნიქსონმა ოფიციალურად გამოაცხადა ექთნის სადღესასწაულო კვირეული, ხოლო რონალდ რეიგანის პრეზიდენტობის პერიოდში 1981 წელს, კონგრესმა მიიღო გადაწყვეტილება, 6 მაისი გამოეცხადებინა ექთნის ნაციონალურ დღედ.
გაიგეთ მეტი ყველა სიახლის ნახვა