ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
კვებითი რეკომენდაციები კრონის დაავადების დროს
სხვადასხვა
კვებითი რეკომენდაციები კრონის დაავადების დროს
   კრონის დაავადება არის ნაწლავების ქრონიკული ანთებითი დაავადება. ზუსტი მიზეზი კრონის დაავადების არის უცნობი, მაგრამ არსებობს გარკვეული კავშირი კვებასთან. საკვები არ იწვევს კრონის დაავადებას, მაგრამ ზოგიერთმა საკვებმა შეიძლება გამოიწვიოს დაავადების გამწვავება.

   საკვები, რომლებიც იწვევს გამწვავებას: ცხარე საკვები, ალკოჰოლი, ყავა, ჩაი, სოდა, რძის პროდუქტები - ლაქტოზას აუტანლობის დროს, ხორბლეული -გლუტეინის აუტანლობის დროს, ცხიმიანი საკვები, შაქრის შემცველი პროდუქტები.

   საკვები, რომლებსაც უპირატესობა უნდა მიენიჭოს კრონის დაავადების დროს: თევზი, მარცვლეული, კაკალი, ბოჭკოვანი საკვები.