ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
თევზის ცხიმის სასარგებლო თვისებები ჯანმრთელობისთვის
კვება
თევზის ცხიმის სასარგებლო თვისებები ჯანმრთელობისთვის
თევზის ცხიმი შეიცავს დიდი რაოდენობით ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავას, ასევე მცირე რაოდენობით ვიტამინ A და D. ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავა აუმჯობესებს მეხსიერებას ახალგაზრდა ადამიანებში, თუმცა ასაკოვან ადამიანებში ეს ეფექტი ნაკლებად არის გამოხატული. ერთ-ერთი კვლევის მიხედვით თევზის ცხიმი ხილთან და ბოსტეულთან ერთად ამცირებს ალცჰეიმეირის დაავადების რისკს, ხანგრძლივი მოხმარება ამცირებს ფსიქიატრიული პათოლოგიების რისკს. იცავს ასაკობრივი მხედველობის დაქვეითებისგან. დედები, რომლებიც ორსულობის ბოლო ტრიმესტრში იღებენ ომეგა-3, მათი ბავშვები გონებრივად და ფიზიკურად არიან უკეთ განვითარებული. ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავა სისხლში ამცირებს ტრიგლიცერიდების დონეს. ერთ-ერთი კვლევის მიხედვით, პაციენტებს რომლებსაც აქვთ კორონარული სტენტირება გაკეთებული, თუ იღებენ ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავას აქვთ უფრო ნაკლები რისკი განმეორებითი მიოკარდიუმის ინფარქტის, იმათან შედარებით ვინც არ იღებს თევზის ცხიმს. საკვები, რომელიც მდიდარია ომეგა-3 ცხიმოვანი მჟავით: თევზის ცხიმი, სელი, კანაფის თესლი, კაკალი, კვერცხი, ბოლოკი, ბრიუსელის კომბოსტო, ფოთლოვანი მუქი მწვანე ბოსტნეული.
29
07.2021
,,ჯეო ჰოსპიტალსი” კოვიდ კლინიკებში საწოლფონდის, ვაქცინაციის კაბინეტების და ამცრელი ბრიგადების დამატებას განაგრძობს
ქვეყანაში არსებულ ეპიდემიოლოგიურ ვითარებაზე და იმუნიზაციის პროცესზე, როგორც COVID-19-ის წინააღმდეგ ბრძოლის ყველაზე ეფექტურ მექანიზმზე ისაუბრეს ჯანდაცვის სექტორის წამყვანი კლინიკების ხელმძღვანელებმა პრემიერის ინიციატივით გამართულ შეხვედრაზე. კლინიკების წარმომადგენლების მხრიდან გამოითქვა მზაობა ვაქცინაციის გაზრდილი ტემპების გათვალისწინებით დამატებითი რესურსების მობილიზების შესახებ.
გაიგეთ მეტი ყველა სიახლის ნახვა