ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
კვება
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
ახლახან ჩატარებულმა კვლევამ დაადასტურა რომ, ვეგეტარიანული დიეტა ამცირებს შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს, ხოლო სხვა კვლევამ აჩვენა, წითელი ხორცის მოხმარება დაკავშირებულია თირკმლის უკმარისობასთან და გავლენას ახდენს სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე.
 
მცენარეული ცილებით მდიდარი საკვების მიღება სიკვდილის რისკს ამცირებს 10%-ით, ხოლო ცხოველური ცილების რაოდენობის ყოველი 10 %-ით გაზრდა 2 %-ით ზრდის ყველა მიზეზით გამოწვეულ სიკვდილიანობას და 8%-ით კარდიოვასკულარული დაავადებებით გამოწვეულ სიკვდილიანობას. ეს განსაკუთრებით ეხება გადამუშავებულ წითელ ხორცს. თევზის პროდუქტები და შინაური ფრინველის პროდუქტები არ ზრდიან სიკვდილის რისკს.
15
09.2020
15 სექტემბერს „ჯეო ჰოსპიტალს"-ის რეგიონული ქსელის მასშტაბით მორიგი ონლაინ სემინარი ჩატარდა
განხილვის მთავარი თემა მიმდინარე ეპიდ. სიტუაციის ფონზე, კორონავირუსული ინფექციის გავრცელების პრევენციასთან დაკავშირებით განახლებული მოთხოვნები და რეგულაციები იყო.
გაიგეთ მეტი ყველა სიახლის ნახვა