ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
კვება
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
ახლახან ჩატარებულმა კვლევამ დაადასტურა რომ, ვეგეტარიანული დიეტა ამცირებს შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს, ხოლო სხვა კვლევამ აჩვენა, წითელი ხორცის მოხმარება დაკავშირებულია თირკმლის უკმარისობასთან და გავლენას ახდენს სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე.
 
მცენარეული ცილებით მდიდარი საკვების მიღება სიკვდილის რისკს ამცირებს 10%-ით, ხოლო ცხოველური ცილების რაოდენობის ყოველი 10 %-ით გაზრდა 2 %-ით ზრდის ყველა მიზეზით გამოწვეულ სიკვდილიანობას და 8%-ით კარდიოვასკულარული დაავადებებით გამოწვეულ სიკვდილიანობას. ეს განსაკუთრებით ეხება გადამუშავებულ წითელ ხორცს. თევზის პროდუქტები და შინაური ფრინველის პროდუქტები არ ზრდიან სიკვდილის რისკს.
25
01.2021
ზურაბ ქიტოშვილი -" იმედი მაქვს გუნდური მუშაობის პრინციპით სტრატეგიული განვითარების საკითხებზე შევთანხმდებით"
,,ჯეო ჰოსპიტალს“-ის დირექტორი ზურაბ ქიტოშვილი ოკუპირებული ტერიტორიებიდან დევნილთა, შრომის, ჯანმრთელობისა და სოციალური დაცვის მინისტრი ეკატერინე ტიკარაძესთან გამართულ შეხვედრას დაესწრო. შეხვედრის მთავარი თემა პანდემიისა და ეკონომიკური კრიზისის ფონზე არსებული გამოწვევები და კლინიკების პრობლემების გაზიარება იყო.
გაიგეთ მეტი ყველა სიახლის ნახვა