ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
კვება
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
ახლახან ჩატარებულმა კვლევამ დაადასტურა რომ, ვეგეტარიანული დიეტა ამცირებს შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს, ხოლო სხვა კვლევამ აჩვენა, წითელი ხორცის მოხმარება დაკავშირებულია თირკმლის უკმარისობასთან და გავლენას ახდენს სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე.
 
მცენარეული ცილებით მდიდარი საკვების მიღება სიკვდილის რისკს ამცირებს 10%-ით, ხოლო ცხოველური ცილების რაოდენობის ყოველი 10 %-ით გაზრდა 2 %-ით ზრდის ყველა მიზეზით გამოწვეულ სიკვდილიანობას და 8%-ით კარდიოვასკულარული დაავადებებით გამოწვეულ სიკვდილიანობას. ეს განსაკუთრებით ეხება გადამუშავებულ წითელ ხორცს. თევზის პროდუქტები და შინაური ფრინველის პროდუქტები არ ზრდიან სიკვდილის რისკს.
10
05.2019
გილოცავთ ექთნის საერთაშორისო დღეს!
ექთნების საერთაშორისო საბჭომ (ICN) 1965 წელს დააარსა ექთნის საერთაშორისო დღე, ხოლო 1970 წელს მიიღო გადაწყვეტილება, რომ ექთნის საერთაშორისო დღედ გამოცხადებულიყო ფლორენს ნაითინგეილის დაბადების დღე, 12 მაისი. ეს არის ქალბატონი, რომელმაც საფუძველი ჩაუყარა საექთნო საქმის, როგორც პროფესიის ჩამოყალიბებას და განვითარებას. 1974 წელს ამერიკის პრეზიდენტმა რიჩარდ ნიქსონმა ოფიციალურად გამოაცხადა ექთნის სადღესასწაულო კვირეული, ხოლო რონალდ რეიგანის პრეზიდენტობის პერიოდში 1981 წელს, კონგრესმა მიიღო გადაწყვეტილება, 6 მაისი გამოეცხადებინა ექთნის ნაციონალურ დღედ.
გაიგეთ მეტი ყველა სიახლის ნახვა