ENG / GEO
032 2 505 222
ENG / GEO
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
კვება
ხორცის პროდუქტები სიკვდილის რისკს ზრდის
ახლახან ჩატარებულმა კვლევამ დაადასტურა რომ, ვეგეტარიანული დიეტა ამცირებს შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკს, ხოლო სხვა კვლევამ აჩვენა, წითელი ხორცის მოხმარება დაკავშირებულია თირკმლის უკმარისობასთან და გავლენას ახდენს სიცოცხლის ხანგრძლივობაზე.
 
მცენარეული ცილებით მდიდარი საკვების მიღება სიკვდილის რისკს ამცირებს 10%-ით, ხოლო ცხოველური ცილების რაოდენობის ყოველი 10 %-ით გაზრდა 2 %-ით ზრდის ყველა მიზეზით გამოწვეულ სიკვდილიანობას და 8%-ით კარდიოვასკულარული დაავადებებით გამოწვეულ სიკვდილიანობას. ეს განსაკუთრებით ეხება გადამუშავებულ წითელ ხორცს. თევზის პროდუქტები და შინაური ფრინველის პროდუქტები არ ზრდიან სიკვდილის რისკს.
29
07.2021
,,ჯეო ჰოსპიტალსი” კოვიდ კლინიკებში საწოლფონდის, ვაქცინაციის კაბინეტების და ამცრელი ბრიგადების დამატებას განაგრძობს
ქვეყანაში არსებულ ეპიდემიოლოგიურ ვითარებაზე და იმუნიზაციის პროცესზე, როგორც COVID-19-ის წინააღმდეგ ბრძოლის ყველაზე ეფექტურ მექანიზმზე ისაუბრეს ჯანდაცვის სექტორის წამყვანი კლინიკების ხელმძღვანელებმა პრემიერის ინიციატივით გამართულ შეხვედრაზე. კლინიკების წარმომადგენლების მხრიდან გამოითქვა მზაობა ვაქცინაციის გაზრდილი ტემპების გათვალისწინებით დამატებითი რესურსების მობილიზების შესახებ.
გაიგეთ მეტი ყველა სიახლის ნახვა