როგორ შევამციროთ კარდიოვასკულური დაავადებებით გამოწვეული სიკვდილიანობა
ახალი კვლევების შედეგების თანახმად, რომელიც ჩატარდა აშშ-ში, ბრიტანეთში, იტალიასა და ავსტრალიაში დამტკიცდა, რომ ზღვის პროდუქტებისა და ომეგა 3-ით მდიდარი საკვების მიღება 10%-ით ამცირებს კარდიოვასკულური დაავადებებით გამოწვეულ სიკვდილიანობის შემთხვევებს. მეცნიერები რეკომენდაციას იძლევიან ე.წ. ჯანსაღი კვების რაციონში ჩართული იყოს ომეგა 3-ით მდიდარი თევზეული და ზღვის პროდუქტები.