ორგანიზმი და ხილი
ჯანსაღი კვების რაციონის ერთ-ერთი აუცილებელი შემადგენელი ნაწილი არის ხილი, რომელიც ორგანიზმისთვის მიკროელემენტების და ვიტამინების ძირითადი წყაროა.
თუ გვსურს,მივიღოთ ყველა ის ვიტამინი,საკვები ბოჭკო, უჯრედისი,პექტინი, ორგანული მჟავები,მინერალები,ენერგია,რასაც ხილი შეიცავს,უმჯობესია,ის მშიერ კუჭზე მივირთვათ ყოველგვარი თერმული დამუშავების გარეშე, უმად,რადგან ნებისმიერი ტიპის დამუშავებისას ხილის სასარგებლო თვისებები იკარგება.
ყველაზე სასარგებლო ხილად მოიაზრება:
ვაშლი, გარგარი, გრეიფრუტი, ბანანი, კენკროვანი ხილი,(ჟოლო,მოცვი,მარწყვი,მაყვალი)კივი,ალუბალი,შავი და მეწამული ყურძენი, ბროწეული.