რაში გვეხმარება ფლავონოიდების დიდი რაოდენობით მიღება?
მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ საკვებში 6000-მდე ფლავონოიდია რომელსაც ძირითადად შეიცავს ხილი და ბოსტნეული: მარწყვი, შავი მოცხარი, მწვანე ჩაი, ვაშლი, მსხალი და ხახვი.
- საკვებ რაციონში ფლავონოიდების რაოდენობის გაზრდით შესაძლებელია წონაში დაკლება, სასურველი წონის შენარჩუნება.
- მცირდება კარდიოვასკულური დაავადებების განვითარების რისკი
- რეგულირდება არტერიული წნევის ციფრები
- მცირდება შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკი
- მკვეთრად მცირდება ზოგიერთი სიმსივნის განვითარების რისკი, კერძოდ: კუჭის, კოლორექტალური, შარდის ბუშტის, წინამდებარე ჯირკვლის სიმსივნეების განვითარება.