შოკოლადის მიღება აუმჯობესებს კოგნიტიურ ფუნქციებს
ახალი კვლევებით დადასტურდა, რომ შოკოლადის მიღება აუმჯობესებს კოგნიტიურ ფუნქციებს. კვლევების თანახმად პირებში, რომლებიც კვირაში ერთხელ მაინც იღებდნენ შოკოლადს მკვეთრად გაუუმჯობესდათ კოგნიტიური ფუნქციები იმ პირებთან შედარებით რომლებიც ძალიან იშვიათად ან საერთოდ არ იღებდნენ შოკოლადს. შოკოლადი შეიცავს ფლავონოიდებს, რომელიც ამცირებს კარდიოვასკულური დაავადებების და ინსულტის განვითარების რისკს.