რაში გვეხმარება ფლავონოიდების დიდი რაოდენობით მიღება?

24 მაი, 2022

მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ საკვებში 6000-მდე ფლავონოიდია რომელსაც ძირითადად შეიცავს ხილი და ბოსტნეული: მარწყვი, შავი მოცხარი, მწვანე ჩაი, ვაშლი, მსხალი და ხახვი.

  • საკვებ რაციონში ფლავონოიდების რაოდენობის გაზრდით შესაძლებელია წონაში დაკლება, სასურველი წონის შენარჩუნება.
  • მცირდება კარდიოვასკულური დაავადებების განვითარების რისკი
  • რეგულირდება არტერიული წნევის ციფრები
  • მცირდება შაქრიანი დიაბეტის განვითარების რისკი
  • მკვეთრად მცირდება ზოგიერთი სიმსივნის განვითარების რისკი, კერძოდ: კუჭის, კოლორექტალური, შარდის ბუშტის, წინამდებარე ჯირკვლის სიმსივნეების განვითარება.